In Geen categorie

Op woensdag 18 april heeft op de Kuilart te Koudum de introductie plaats gevonden van de vernieuwde Route Zuidwest Frieslandkaart en van de bijbehorende website die spectaculair is verbeterd. Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan een kaart en een website die bezoekers en bewoners meer dan 100 fraaie routes voorschotelt. Een eerste exemplaar van de kaart is inmiddels officieel uitgereikt aan de heer Ed Nijpels, Commissaris van de Koningin in Friesland, die op werkbezoek was in Koudum en het initiatief van harte ondersteunt.

Meer toerisme en recreatie in Zuidwest Friesland, beter gespreid over de seizoenen. Daar zet de Stichting Stimulering Zuidwest Friesland zich voor in. Daarbij hanteert de stichting als kernwaarde dat alle organisaties, instellingen en bedrijven in de regio nauw samenwerken.

Vorige jaar is de website (www.routezuidwestfriesland.nl) de lucht in gegaan. Direct bij aanvang liet de stichting weten hard te zullen werken aan verdere uitbreiding en professionalisering, waarbij een beroep is gedaan op alle partners om toch vooral routes en tips aan te dragen. De belofte is waargemaakt. De vernieuwde website biedt maar liefst ruim 100 aantrekkelijke

routes. De zoekfuncties zijn uiterst gebruiksvriendelijk. Bezoekers kunnen selecteren op thema, plaatsnaam of vervoermiddel. De website heeft een interactief karakter.

Het is een kwestie van ‘zoeken, vinden, printen en genieten’.

De stichting wil ook de eigen inwoners stimuleren om van de vele mooie en interessante routes in de regio te profiteren. Iedereen die betrokken is bij de regio wordt opgeroepen eigen routes en tips op de website te plaatsen. De nieuwe routekaart is straks evenals vorig jaar weer overal gratis verkrijgbaar. Ondernemers, regionale organisaties en gemeenten werken nauw samen om de aansprekende kaart met opvallende verwijzing naar de website te verspreiden.

De website is gemaakt door het bedrijf Junior Consult in Groningen waarvan plaatgenoot Durk Stoker mede-eigenaar is. Het bedrijf opent binnekort een vestiging in Sneek.