In Geen categorie

Koudumer Romke Kroondijk maakt al jaren programma’s bij de lokale omroep van de gemeente de Fryske Marren, Radio Spannenburg in Balk. Een paar keer in de week, op woensdag en op zondag, maakt Kroondijk programma’s als Pompeblêden (Friese en regionale muziek) en Sneinske Muziek. Vandaag uit hij in de Leeuwarder Courant zijn zorgen over het feit dat Ziggo stopt met het doorgeven van het analoge radiosignaal via de kabel. Kroondijk is bang dat Radio Spannenburg, net als andere lokale en regionale zenders, een deel van hun publiek kwijt zal raken.

Vorige week kregen de abonnees van Ziggo in Zuidwest-Friesland een brief waarin wordt aangekondigd dat Ziggo stopt met het doorgeven van het analoge signaal en alleen nog digitale radio aanbiedt. “Daarmee maken we ruimte op onze kabel om ons netwerk nog sneller en stabieler te maken,” voert Ziggo als reden aan en Ziggo gaat verder: “Luistert u analoge radio? We helpen u graag van analoog naar digitaal te schakelen. Want met digitale radio heeft u een ruim aanbod aan zenders met kraakhelder geluid.” Maar lokale omroepen als Radio Spannenburg zitten niet bij dat aanbod.

En dus is Kroondijk bang om luisteraars kwijt te raken. Een deel van zijn publiek bestaat uit oudere mensen die nog radio via de kabel luisteren en niet zo gemakkelijk overschakelen naar andere mogelijkheden. Kroondijk heeft het daar in Koudum met enkele van zijn luisteraars over gehad. Overigens is niet iedereen bij Radio Spannenburg even bezorgd als Romke Kroondijk.

Lees het artikel via de Leeuwarder Courant. Het artikel staat ook op de Facebookpagina van Romke Kroondijk.