In Geen categorie

Koudum – Als bestuur van Dorpsbelangen Koudum hebben wij kennis genomen van het feit dat de Politie Noord Nederland het voornemen heeft het politiebureau in Koudum te sluiten. Voor Koudum, maar ook voor de omliggende dorpen en steden is dit een onwenselijke situatie.

Door het sluiten van het politiebureau wordt het algemene voorzieningenniveau voor de regio aangetast en dat komt de leefbaarheid niet ten goede. Door de sluiting worden de aanrijdtijden voor het dorp Koudum, maar zeker ook voor de omliggende dorpen en steden, veel langer dan de gestelde norm van 12 minuten. Wij vrezen dat de veiligheid van onze inwoners en van de vele (zomer)gasten hierdoor in het geding komt. Door de sluiting van het politiebureau gaat ook de laagdrempelige mogelijkheid tot contact en toegang tot het politiebureau verloren. Wij vinden dat de dienstverlening aan de regio hiermee onder de maat komt te liggen. Bovendien maken wij ons zorgen over het voortbestaan van het nog niet zo lang geleden gerealiseerde Rood-Wit-Blauwgebouw aan de Tjalke van der Walstraat, waarin de gezamenlijke diensten van de brandweer, ambulancedienst en de politie nu een uitstekende uitvalsbasis voor de regio hebben.

Als bestuur van dorpsbelangen tekenen we bij de Politie Noord Nederland protest aan tegen dit bezuinigingsbesluit en pleiten voor het behoud van het politiebureau te Koudum, waarbij tevens naar steun wordt gezocht bij de omliggende plaatselijke belangen.