In Geen categorie

De Oranjevereniging van Koudum laat zich door de coronacrisis niet helemaal uit het lood slaan en organiseert wat nog wél kan. Normaal gesproken zou de Oranjevereniging voor Koningsdag van alles organiseren, maar dat gaat net als vorig jaar ook dit jaar nu eenmaal niet. Wat wel kan is bijvoorbeeld jong en oud verbinden door middel van een fijne actie. De kinderen van basisschool De Klimbeam hebben houten harten versierd die gemaakt zijn door mensen van de dagbesteding bij Corriente in Koudum.

Die versierde harten zijn op mooie borden gehangen die op Koningsdag bij de bewoners van De Finke gebracht worden. Met deze harten steken de kinderen zowel de ouderen in het verzorgingshuis als hun verzorgers een hart onder de riem. Voor de peuters heeft de Oranjevereniging een kleurwedstrijd bedacht. De peuters van Kinderopvang It Fûgelnêst krijgen een kleurplaat mee en kunnen die vóór 27 april inleveren om kans te maken op een prijs. Mochten er peuters zijn die niet op het Fugelnest zitten maar toch willen kleuren, laat het de Oranjevereniging weten via oranjeverenigingkoudum@gmail.com dan zorgen zij ervoor dat de kleurplaat thuis wordt gebracht.

Voor jong en oud kan de traditionele optocht die onder andere door de Hoofdstraat gaat niet doorgaan. In plaats daarvan heeft de Oranjevereniging een creatief alternatief gevonden: een tuinversierwedstrijd. Koudumers kunnen zich via oranjevereningkoudum@gmail.com opgeven en maken met hun versierde tuin kans op leuke prijzen. Verder heeft de Oranjevereniging in samenwerking met dorpshuis De Klink op Koningsdag een bier- en wijnproeverij georganiseerd. Opgeven voor deze activiteit gaat via de Klink.

Zo wordt Koningsdag – geheel coronaproof – toch een beetje gevierd in Koudum.