In Geen categorie

Na het grote succes van vorig jaar houden de vier galeries en het lunch-atelier uit de Hoofdstraat in Koudum op zondag 17 februari weer een wervelende poëziemiddag. Met deze keer Nederlandstalige én Friestalige gedichten en liederen. In navolging van de Nationale Poezieweek is het centrale thema “vrijheid”.

De ontvangst vorig jaar in het Beeldhouwcentrum (foto Ella van der Meer, Balk)

Het programma start in het Beeldhouwcentrum, waar belangstellenden worden ontvangen met koffie en thee. Aansluitend vindt hier een optreden van de dichteres Ytsje Hettinga plaats. Vervolgens doen de bezoekers de overige galeries aan, elk met een eigen programma.

In Galerie Kunst in Beweging belicht Connie Harkema de dichterlijke vrijheid en zorgt Anneke Piersma voor het Friestalige gedeelte. In Galerie Lytse Skientme treden het trio Laaghangend Fruit en de dichter Paul van Dijk op. Van Dijk publiceerde in 2018 zijn goed ontvangen debuutbundel Famke fan snie, waaruit hij ongetwijfeld zal voorlezen. Thys Wadman op cello geeft het poëtisch optreden een extra ondersteuning.

In Galerie 13 Manen draagt Gerda Veldman gedichten voor en sjongt Sjoukje van der Land Fryske lietsjes. Tot slot is er in het Lunch-Atelier een verrassende nazit.

Kosten: € 10, inclusief koffie/thee bij aanvang en hapje en drankje na afloop
Tijdstip: zondagmiddag 17 februari van 14.00 tot 17.00 uur
Aanmelden: vóór 13 februari via galerielytseskientme@gmail.com

Foto van Ella van der Meer: de opening van de poëziemiddag van 2018