In Geen categorie

Eindelijk lijkt er gewerkt te gaan worden aan de verbetering van het Poelspaed, het fietspad dat vanaf Galamadammen langs de Morra naar Koudum loopt. Het fietspad is al tijden erg slecht en zou vorig jaar opgeknapt worden. Dat gebeurde niet omdat de gemeente eerst de werkzaamheden van het Wetterskip wilde afwachten die al in 2019 langs het fietspad verricht zouden worden.

De gemeente plaatste daarom tijdelijk borden dat er over het Poelspaed niet meer gefietst mocht worden. Uit Koudum waren namelijk diverse signalen gekomen dat het pad te gevaarlijk was om over te fietsen. Zie daarvoor ook ons bericht van juli 2020.

Sinds vandaag staan er borden die erop wijzen dat het fietspad binnenkort enkele maanden afgesloten wordt. Op de website van de gemeente is te lezen dat vanaf maandag 25 januari tot en met vrijdag 21 mei 2021 een deel van het fietspad Poelspaed langs De Morra bij Koudum afgesloten is voor al het verkeer. Naast een deel van het fietspad Poelspaed langs De Morra vinden werkzaamheden plaats.

Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door Wetterskip Fryslân te Leeuwarden. Daar is ook meer informatie over de werkzaamheden te krijgen.