In Geen categorie

Op zondagmiddag 27 januari speelt Piter Wilkens het muzikale programma ‘Libbene Stiennen’ in de Martinikerk van Koudum. Twintig prachtige liedjes, geschreven uit liefde voor de Friese kerken, geschiedenis en natuur. Piter Wilkens wordt begeleid door Ytzen Peterson op gitaar en Willo de Bildt op (contra)bas.

In 2015 is de muziekvoorstelling ‘Libbene Stiennen’ gemaakt ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan van de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Piter houdt van de Friese kerken, voelt zich er thuis en geniet volop van een optreden in de monumentale gebouwen. In ‘Libbene Stiennen’ staat het verhaal van de middeleeuwse dorpskerk centraal. Het verhaal van terpen, boeren, monniken, geloof en de grote gebeurtenissen in het leven. ‘Libbene Stiennen’ is een lofzang geworden op de authentieke middeleeuwse dorpskerk en de belangrijke, onmisbare plek van de ‘tsjerke’ in het Friese landschap.

Piter Wilkens komt op uitnodiging van de Protestantse gemeente in Koudum. Om 15.30 uur begint het programma. Entree € 5,- ter plaatse.