In Geen categorie

Na een verwoede reclamecampagne is telecombedrijf Delta Fiber erin geslaagd om voldoende mensen in Koudum over te laten stappen op glasvezel. Dat ging overigens niet gemakkelijk. Er kwamen spandoeken in het hele dorp, de Koudumers werden overstelpt met brieven, er kwamen mensen aan de deur en ook Dorpsbelangen en dorpshuis De Klink werden ingezet om Koudumers over te halen. Er werden taarten verloot onder nieuwe inschrijvers en op de laatste dag werden er zelfs pondjes paling uitgedeeld. Maar dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat er zich nu voldoende mensen aangemeld hebben om tot de aanleg van glasvezel in Koudum over te gaan.

Dat is vooral voor de mensen in het buitengebied van Koudum goed nieuws. Die zijn op dit moment verstoken van goed en snel internet en hopen er met glasvezel flink op vooruit te gaan. Delta Fiber heeft beloofd dat het bedrijf na het behalen van voldoende aanmeldingen in mei of juni start met de aanleg naar de huizen. In september zouden dan de eerste aansluitingen al worden geactiveerd.

Afgelopen zaterdag waren er nog 31 aanmeldingen nodig. Dat was nadat het bestuur van Dorpsbelangen Koudum voor de laatste keer vier taarten had uitgedeeld aan nieuwe inschrijvers die een actiekaart voor hun raam hadden geplaatst. Delta Fiber startte in februari met de actie om in Heeg, IJlst, Koudum, Workum en Woudsend glasvezel aan te gaan leggen, nadat een dergelijke actie vorig jaar al eens mislukt was. Eind maart was in Workum al het vereiste aantal deelnemers bereikt. Nu dus ook in Koudum, net als in Heech, IJlst en Woudsend.

Dorpsbelangen deelt taarten uit, 3 april 2021