In Geen categorie

Nadat het eerste elftal vorig jaar met veel moeite in de derde klasse A wist te blijven en niet naar de vierde klasse hoefde af te zakken kon gisteren de kampioensvlag in diezelfde derde klasse A worden gehesen.

In het begin van het seizoen leek het er niet echt op dat het team zover zou komen. De inzet was dan ook in het zogenaamde “linkerrijtje” eindigen. Dan zou iedereen tevreden zijn. Maar na de winterstop werd het steeds spannender bovenin dat linkerrijtje. Iedereen kon van iedereen winnen of verliezen. Er werd dan ook geregeld “stuivertje gewisseld” voor de bovenste plaatsen. De nacompetitie kon in ieder geval worden gehaald. Als we dan zelf niet een periode zouden pakken, dan zou het kunnen zijn dat we er eentje konden overnemen van oftewel Bolswardia of Nijland.

Totdat de laatste weken bleek dat ook deze ploegen punten lieten liggen terwijl de Sweltsjes op het juiste moment wel de volle winst steeds binnenhaalde.

Op zaterdag 6 mei werd eigenlijk pas duidelijk dat de ploeg uit Koudum alles in eigen hand zou hebben tijdens de laatste wedstrijd tegen Tonego. Toen verloor Nijland namelijk van Joure terwijl Oeverzwaluwen won van Workum.

Dus trok zaterdag 13 mei een “zenuwachtig”team op naar Luttelgeest om daar de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Tonego te spelen. Dat er zenuwen waren bleek wel.

Sipke Bakker ontdekte in Luttelgeest dat hij zijn keepershandschoenen had vergeten. Dus ….. snel vriendin Marie Janne gebeld (zij was thuisgebleven om het derde elftal, waar broer Joop in speelt, aan te moedigen). Ondertussen werden een paar supporters, die al bijna bij Lemmer waren, gebeld of ze alsjeblieft terug wilden rijden om de handschoenen te halen. Marie Janne zou ze dan tegemoet komen. Net voor aanvang had (de jarige) Sipke zijn handschoenen en kon de strijd losbarsten.

En strijd was het in het begin. Want Tonego moest ook nog punten halen om nacompetitie naar de vierde klasse te ontlopen. Dit leverde binnen vijf minuten al een gele kaart op voor een Tonego-speler. Maar nadat de zenuwen van de Sweltsjes een beetje naar de achtergrond gedrukt waren kwam de kampioenskandidaat wat beter in het spel en kon Gelke de openingstreffer op zijn naam zetten. Na de rust trok Oeverzwaluwen weer snel ten strijde en kwamen er goede kansen op meer. Uit een vrije trap van Leo kon Gelke ook het tweede doelpunt scoren. Ver in de tweede helft kon Leo zelf nog scoren en was het duidelijk dat de Sweltsjes geen fout maakten en zich dus KAMPIOEN van de derde klasse A konden noemen.

“>KLASSE JONGENS !!!!!

Onder grote belangstelling moest gisteren “It Tredde” thuis tegen Leeuwarder zwaluwen spelen. Een zinderende wedstrijd werd ons voorgeschoteld en een 4-0 overwinning was het resultaat, wat tot gevolg had de kampioenstitel. Dat dit feit uitbundig gevierd werd ziet u op de foto impressie.

En ook onze kleine mannen van F2 hebben gedaan wat hun grote clubgenoten niet voor mogelijk hielden. Ze hebben de titel als beste team in hun competitie kunnen bemachtigen.

foto’s van “it tredde”