Nieuws & Activiteiten
 

MFA in gebruik genomen.

Koudum, 13 juni 2005.

Vrijdag 10 juni kon al een kijkje genomen worden in de MFA (multi functionele accomodatie), vanaf vandaag is de Bibliotheek open en is Bogerman gestart met de lessen op de nieuwe locatie. De nieuwe situatie moet nog wel wennen voor iedereen het zal dan ook wel tot de vakanties duren voor alle verhuisdozen zijn uitgepakt en alles zijn plekje heeft gevonden en goed is ingedraaid.

 

Een aantal technici waren nog bezig met het afronden van de laatste werkzaamheden en het oplossen van kinderziekten. Ook RTN had gepland nu vanuit de MFA te kunnen werken maar een probleem met de vloer zorgt voor enige stagnatie in de plannen. Op 7 oktober is de officiele opening en voor die gelegenheid komt het voltallige college van Gedeputeerde staten van Fryslân naar Koudum.

De Koudumer MFA is een van de eersten in zijn soort, iedereen is benieuwd welke vruchten de beoogde samenwerking tussen de participanten zal opleveren. De activiteiten zullen ook gericht zijn op de jeugd want in het mfa participeren naast RTN, Bogerman en de Bibliotheek, het Jeugdwerk en de Muziekschool.

Het gebouw ziet er ook van binnen fraai en stijlvol uit door de gevarieerde bouw en het kleurgebruik. Door het vele daglicht heerst er een aangename en vandaag een vooral zonnige sfeer. De Bibliotheek heeft een heel specifiek Koudumer tintje verwerkt in de vloerbedekking.

Meer foto's