In Geen categorie

Zaterdag 6 september organiseert Superklasse Noord voor de vijfde keer een Nederlands Kampioenschap Autocross, voor de tweede keer in Koudum. Friesland staat normaal bekend om zijn prachtige kleibanen, maar in Koudum en omstreken is het zand wat de aarde bedekt. Vandaar dat er een mooie, maar zware zandbaan wordt uitgezet. Een lange baan met redelijk harde rechte stukken en boterzachte bochten ligt de deelnemers te wachten.

De wedstrijden zullen worden gehouden op een terrein gelegen aan de Dammenseweg. Vanuit alle windstreken zullen de beste autocrossers van Nederland, België en zelfs Luxemburg naar Koudum komen, om te strijden voor de titel VEKA Nederlands Kampioen 2008 Autocross.

Bij autocross gaat het er natuurlijk om wie met zijn auto als eerste over de finish komt. Het rennerskwartier, waar de deelnemers hun bolides vertroetelen, is vrij toegankelijk voor publiek, zodat een ieder kan meekijken met de sleutelwerkzaamheden van de coureurs. In tegenstelling tot de evenementen die vaak op televisie zijn te zien, kun je hier gewoon met de deelnemer praten en eens meekijken onder de motorkap. Mede door de aanwezige catering is het hierdoor voor alle aanwezigen een gezellig evenement in een ongedwongen sfeer.

Het Nederlands kampioenschap is opgebouwd uit 7 verschillende klassen waarin een titel te behalen valt;

• Juniorklasse

• Standaardklasse

• Toerwagenklasse

• Keverklasse

• Sprint 1600

• Sprint 2000

• Superklasse

De eerste manche zal van start gaan om 10.00 uur. De finales staan rond 17.00 uur op het programma en voor die tijd hebben alle klassen dan 3 manches gereden.

Op 13 september wordt nog een wedstrijd gereden op dezelfde baan, opgave hiervoor is nog mogelijk, zie hiervoor de agenda op deze website.