In Geen categorie

Het podium in De Klink was stemmig aangekleed met mooie filmposters van even mooie films en Nij Libben maakte de sfeer compleet met bijbehorende muziek. Orkest en dirigent Roelof Bakker namen het publiek mee op een reis langs Hollywood en Broadway.

Er werd fris geopend met de muziek uit de Musical West Side Story van Leonard Bernstein, waarvan later nog een filmmusical is gemaakt. Het is een vrije bewerking van Shakespeare’s Romeo en Julia en hoewel de muziek al van 1957 dateert, klinkt die nog steeds sprankelend, zo ook bij Nij Libben.

Gevolgd werd met Two Worlds uit de musical Tarzan met muziek van Phil Collins, waarin de ritmegroep zich uitstekend manifesteerde met een vlotte Afrikaanse beat.

Van de succesfilm Pirates of the Caribean werd de muziek uit de eerste film gespeeld, met het bekende thema He’s a Pirate, die in een opzwepende versie van DJ Tiesto de hele wereld overging.

Nostalgie uit de jaren 50 met de vrolijke muziek uit Grease (1978) waaruit de Highlights lekker vlot werd gespeeld.

Na de pauze was het tijd voor een bijdrage van het jeugdkorps van Nij Libben, bestaande uit leerlingen en jonge leden van ‘het grote korps’. Voorzitter Henk Peter van der Molen liet ons weten dat zij vanaf heden de naam “Nij Nij Libben” dragen.

Hun talenten lieten ze horen in The Best of the Bluesbrothers, waarin dirigent Roelof Bakker ze liet uitblinken in Rawhide en Gimme Some Lovin’.

De Filmreis werd vervolgd naar de New York City Zoo, met muziek uit de animatiefilm The Wild.

En door naar de andere kant van Amerika, naar de weidse prairie met donkere, diepe akkoorden met daarboven een mooie melodie uitgebeeld in de muziek uit de filmklassieker Dances with Wolves van John Berry.

Mooie melodie├źn kwamen na een lastige opening ook tevoorschijn in de Selections from Cars, een animatiefilm.

Tot slot aangekomen bij de muziek van Lilo and Stitch van Disney, die verrassend genoeg ook de titel Elvis Selection zou kunnen dragen. Want in deze selectie kwamen o.a. voorbij: Hound Dog, Heartbreak Hotel en Can’t help fallin’ in Love. Deze laatste in een swingend jasje.

En zo bracht Nij Libben onder de gemeenschappelijke noemer Filmmuziek een gevarieerd programma, met aandacht voor een goede balans in het orkest en aandacht voor de jeugd. Ze verdienden daarmee dan ook een staande ovatie.