In Geen categorie

Let op! Mogelijk nieuwe inzameldag huisvuilKijk voor de inzameldag op uw afvalkalenderPer 1 januari is een aantal ophaalroutes voor huisvuil gewijzigd. Dit betekent dat wij uw huisvuil misschien op een andere moment ophalen dan u gewend bent. In sommige gevallen komen wij zelfs op een andere dag uw container legen. Kijk daarom goed op uw nieuwe afvalkalender. Deze kalender wordt binnenkort bij u bezorgd. Digitale afvalkalenderVanaf 1 januari kunt u uw afvalkalender ook digitaal raadplegen. Heeft u de afvalkalender nog niet thuis ontvangen? Kijk dan op www.sudwestfryslan.nl Het werkt eenvoudig: Toets uw postcode in en u ziet meteen wanneer u de restafvalcontainer of de GFT-container langs de weg moet zetten. Op de digitale afvalkalender vindt u ook hoe u het beste uw afval kunt scheiden.Laatste papieren afvalkalenderDe afvalkalender 2015 is de laatste die u automatisch van ons krijgt. Wilt u volgend jaar toch liever de afvalkalender op papier ontvangen? Stuur dan een e-mail naar afvalkalender@sudwestfryslan.nlMeer informatieHeeft u vragen, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Team Reiniging, via reiniging@sudwestfryslan.nl

Nieuw telefoonnummer voor Súdwest-Fryslân

De gemeente heeft sinds maandag 15 december een nieuw telefoonnummer: 14 0515. Dit nummer vervangt het oude telefoonnummer. De gemeente is voorlopig nog wel bereikbaar via het oude nummer. Wel is het handig om het oude nummer alvast te vervangen door het nieuwe nummer.Waarom een ander nummer?

Veel gemeenten zijn al overgestapt op het zogenoemde 14+ nummer. Een belangrijke reden hiervoor is dat men het nummer veel gemakkelijker kan onthouden. Men hoeft alleen het nummer 14 te onthouden, het kengetal kennen de meeste mensen wel uit het hoofd. Dus men hoeft het telefoonnummer niet meer op te zoeken. Met 14 0515 bel je met de gemeente die je nodig hebt. Verdwijnt het oude nummer?

De gemeente is via het oude nummer nog wel bereikbaar. Heb je het nummer van de gemeente opgeslagen in je telefoonlijst van je vaste telefoon of mobiel? Dan kun je dit nummer voorlopig nog gebruiken. Het is handiger om de nummers alvast te wijzigen naar 14 0515.