In Geen categorie

In het voorjaar van 2017 openen Brigitte Duin en Jelle van der Meulen een galerie voor moderne kunst in Koudum (Hoofdstraat 26). Daar zal permanent werk van Brigitte Duin te zien en te koop zijn, naast werk van diverse andere kunstenaars. Het is de bedoeling dat die kunstenaars zowel uit de oude woonomgeving van Brigitte en Jelle komen (Castricum en omstreken) als uit de nieuwe (Zuid-West Friesland).

In de galerie hangt voorlopig alleen werk van Brigitte Duin.

Brigitte Duin werkte jarenlang in de zorg als verpleegkundige en haptotherapeut. Daarnaast is ze beeldend kunstenaar en deed ze de Kunstacademie Haarlem. Ze kreeg les van Fokelien Faber en werd begeleid door Eric Beets. Brigitte Duin schildert voornamelijk abstracte landschappen.

Jelle van der Meulen is neerlandicus en heeft lesgegeven op verschillende middelbare scholen in Mijdrecht, Castricum en Velsen-Zuid. Daarnaast is hij troubadour bij het duo Hoed en de Rand en schrijft hij (in het Nederlands) over Friese boeken.

Galerie Lytse Skientme (Fries voor Kleine Schoonheid) zit in het pand waar van 2008 tot 2016 galerie De Souverijne van Mar de Wal gevestigd was.