In Geen categorie

In deze tijd van herdenken en het vieren van onze vrijheid is het goed om stil te staan bij de gebeurtenissen die diep ingrepen in de dorpsgemeenschap en zoals die deels in het Nostalgisch album worden beschreven. Kijk bij het deel "1940-1945".

Deze keer aandacht voor de 17e eeuwse inventaris van de Martinikerk. Als kerkgangers zijn we gewend aan het kerkmeubilair, maar als je erop attent wordt gemaakt zie je hoe fraai en bijzonder het is. Vooral aan de zogenaamde peideuren lopen we dan letterlijk en figuurlijk voorbij. Kijk bij het deel "de Kerk van Koudum".

En… wist je dat er rond 1950 een Koudumer loods was op het Suezkanaal in Egypte? Dat was Pieter Wytzes de Jong. In 1939 trouwde hij met Akke van Jan Kemker. In april 1940 ging Piet naar zee om pas in 1945 weer thuis te komen! Hun trouwfoto staat nu in het album met nog een mooie foto van het gezin in Egypte.

Drie foto’s van het gemeentehuis aan de Hoofdstraat dat daar voor de oorlog stond. Foto’s uit het album van Jottje Jacobs Hoekstra en Jeltje Visser. Kijk bij "familie-albums". En Informatie over de invoering van de officiĆ«le straatnamen in Koudum (1948). Kijk bij "Straten & buurtjes".