In Geen categorie

In januari verscheen op Bulte Nijs Online het bericht dat op 17 december een informatie avond had plaatsgevonden in het kader van de mogelijke ontwikkeling van het nieuwe Havenkwartier Koudum. De plannen die op die avond werden gepresenteerd, werden door de 82 aanwezigen en SWF-wethouder Maarten Offinga in de armen gesloten. De mededeling werd gedaan dat alle aanwonenden van Onderweg, Beukenlaan en Havenkade bericht zouden krijgen van de werkzaamheden die voor hun deur zouden worden gaan uitgevoerd. Dat gebeurde dan ook en dus was het voor al die mensen geen verrassing dat BN Online op 13 januari "Het begin is er" kopte, want op die dag zochten indrukwekkende graafmachines hun weg door wat door sommigen wel "Het moeras" werd genoemd. Maar daarna stopten de werkzaamheden weer net zo abrupt als ze begonnen waren en het ongeloof sloeg keihard toe. Maar de reden was simpel: eerst moesten op gemeentelijk nivo de nodige gesprekken plaatsvinden en pas daarna zou alles in gang kunnen worden gezet.

Vrijdag 14 maart, een historische datum in de ontwikkeling van Koudum. Het convenant Ontwikkelingsovereenkomst Havenkwartier Koudum wordt ondertekend door SWF-wethouder Gea Akkerman en namens de Samenwerkende Partijen (die overigens gedurende vele maanden van overleg enorm bezig zijn geweest met het project) exploitant Willem Folkerts.

En hoe het nu verder gaat? Eerst moeten we afwachten tot het bestemmingsplan is goedgekeurd. Samen met de bezwaarmogelijkheden zal het mogelijk nog tot eind juni duren, maar uiteraard worden wel alvast de nodige voorzieningen getroffen om daarna zo spoedig mogelijk van start te kunnen gaan.

Houdt u deze website in de gaten, want daarop zullen verdere ontwikkelingen zeker vermeld worden.