In Geen categorie

De Moederwandeling en Moederfair die op 7 mei in Koudum georganiseerd werd, heeft € 3.750,- opgeleverd. Ruim 100 wandelaars, vooral zwangere vrouwen, liepen voor het goede doel: een moederhuis in Zambia.

Voorafgaand aan de wandeling was er ’s middags een Moederfair in De Klink in Koudum. Met verschillende kramen, buikschilderen, massages en workshops was er voor de bezoekers van de fair genoeg te doen. Onder het tromgeroffel van Afrikaanse djembé’s gaf verloskundige Beatrijs Smulders om 15.30 uur het startsein voor de wandeling van 5 km. Smulders: ‘Een initiatief zoals deze Moederwandeling draag ik een warm hart toe.’

Over het moederhuis

Een moederhuis is een onderdak voor vrouwen die bijna gaan bevallen. Deze vrouwen hoeven dan niet tijdens de bevalling nog naar het ziekenhuis te lopen, zoals dat meestal het geval is. In Zambia is de moeder- kindsterfte erg hoog. De bouw van een moederhuis kan een positieve bijdrage leveren aan de kansen van moeder en kind.

De Moederwandeling is een initiatief van Verloskundigenpraktijk Rûnom, Stichting Bouwen met Bouma’s, Kraamzorgorganisatie KraamZus en Partner in Events. Mogelijk vindt er volgend jaar weer een Moederwandeling plaats voor het goede doel.