In Geen categorie

Het ziekenhuis in Necha, Nepal, is door de recente aardbeving volledig verwoest. Nu is er ondersteund door de Nederlandse Stichting Asian Heritage Nepal in 2014 reeds een initiatief gestart om te komen tot de bouw van een nieuw ziekenhuis. Door de ontwikkelingen is de realisatie urgent geworden: het bestaande ziekenhuis is niet meer bruikbaar en de aardbeving leidt tot 70% meer patiënten. Dus is er extra geld nodig.

Op 4 mei jl. heeft de Lionsclub de 12e Gaasterland Wandeltocht georganiseerd. Met ruim 1.300 deelnemers was de tocht wederom een groot succes. Vanuit de opbrengsten is al 5.000 euro overgemaakt naar Stichting Starchildren. Stichting Starchildren verzorgt in Nepal opvang en woonomgevingen voor kinderen met HIV of aidsbesmetting en gaat zich met onze opbrengsten ook richten op voorlichting en preventie.

De grote deelname aan de wandeltocht maakt het mogelijk dat Lionsclub Balk ‘Tusken Mar en Klif’ ook aan het nieuwe ziekenhuis een (eerste) bijdrage van 3.000 euro overmaakt. Op korte termijn zal overlegd worden of meer hulp nodig en mogelijk is.