In Geen categorie

Zoals u in Bulte Nijs van december hebt kunnen lezen, waren er plannen om van 21 tot en met 23 december allerlei activiteiten te gaan organiseren in een tent op het Frieslandplein. Toen u dat las, waren er nog wat probleempjes die eerst moesten worden opgelost om er zeker van te zijn, dat alles kon doorgaan. Dat is nu het geval en binnenkort zal er dan ook een tent van tien bij vijftien meter worden opgebouwd waarin allerlei leuke dingen zullen gaan plaatsvinden. De werkgroep “Koudum Krekt Oars” heeft het volgende programma bedacht:

Woensdag 21 december wordt om 14.00 uur deze midwinterdriedaagse op spectaculaire wijze geopend door de Kerstman. Om 14.15 uur begint de kinderknutselmiddag voor alle basisschoolleerlingen van Koudum.

Donderdag 22 december is er eerst van 13.30 tot ca. 15.30 uur de Kerstbingo waarbij leuke prijsjes kunnen worden gewonnen.

Diezelfde dag, maar dan ‘s avonds om 20.00 uur, starten de Hilarische Winterspelen, veel actie, maar zeker ook veel lachen, zowel voor de deelnemers als het publiek. Deelname is mogelijk voor groepen vanaf vier deelnemers en die zullen zich moeten storten op loodzware onderdelen als super-mega-sjoelen, kerstboomzagen, highland games en zeskamp. De inzet is de Hilarische Wisseltrofee. Voor opgave aan deze gekkigheid moet u zijn bij Natasja Roos-Sieperda, 06-48013159.

Vrijdag 23 december, de slotdag, staat in het teken van een heuse midwinterfair. Van 11.00 tot 17.00 uur is in de tent van alles te horen, zien, ruiken, proeven en ook te kopen. En verder, buiten, is er een fotostempeltocht langs ondernemend Koudum, waarbij ook weer prijzen te winnen zijn.

Als de tent ontruimd is, volgt het slotakkoord. Vanaf 20.30 uur vindt de Soundmixshow plaats met als deelnemers iedereen die het aandurft om voor een volle bak aan en op te treden. De beste zanger, zangeres of band wordt beloond met een dag studio-opname. Extraatje die avond is een karaoke-happening waarbij de wat minder getalenteerden aan de bak mogen.

“Koudum Krekt Oars” biedt voor iedereen wat, voor groot en klein, voor jong en oud, waarbij alles gratis is. Wie meer informatie wil, kan bellen met de organisatie, 0514-523747 of 06-48013159.

Mocht u nog overbodige kerstversiering hebben dan kunt u die op dinsdag 20 december vanaf 19.00 uur in de tent afgeven. Bent u er lekker vanaf en de organisatie heeft gratis materiaal om alles in een mooie Kerstsfeer om te toveren.