In Geen categorie

Vanaf 28 juni is het weer zover, dan wordt de Kunstroute Koudum voor de vijfde keer georganiseerd. Het Beeldhouwcentrum Koudum is hier onderdeel van. De Kunstroute is een beeldenroute door het dorp Koudum met veel bezienswaardigheden. Dit jaar staan er beelden van leerlingen van het Bogerman College Koudum, cursisten van het Beeldhouwcentrum en studenten van het Beeldhouwcentrum die in hun eindexamenjaar zitten. Het thema van de Kunstroute is lef en samenwerking.

Koudum is in ontwikkeling als een toeristendorp waar het goed toeven is. Er wordt veel gedaan om vakantiegasten het naar de zin te maken. De natuurlijke omgeving trekt, maar ook de activiteiten die er georganiseerd worden. Een van die activiteiten is de Kunstroute Koudum. De route keert jaarlijks terug als groot succes. De doelen en ambities van de Kunstroute zijn: het tonen van gemaakte kunststukken van cursisten en studenten van de beeldhouwopleiding, Koudum op de (kunst)kaart zetten en de mogelijkheid scheppen om anderen in contact te brengen kunst.

Voor de Kunstroute heeft het Bogerman college Koudum twee schoolprojecten gedaan. Hierbij zijn bijna 70 jongeren in twee projecten aan de slag gegaan om echte kunstwerken te maken. Zij hebben hierbij kennis gemaakt met het leren maken van ruimtelijke en/of driedimensionale beelden. Hierbij werden technieken gebruikt zoals lassen, beeldhouwen en fotografie.

Voor de examenstudenten wordt de Kunstroute een spannende ‘eindexpositie’. De afstuderende beeldhouwers exposeren dan ook hun werken op de Kunstroute. Binnen de groep is de diversiteit groot qua expressie en materiaalkeuze. Als belangrijkste inspiratiebronnen zijn te herkennen: menselijke emoties en relaties, de natuur en de elementen. Wat de groep verbindt is de passie voor het maken van beelden. Voor de studenten is tevens een feestelijke opening georganiseerd op zaterdag 28 juni om 13.30 in het Beeldhouwcentrum Koudum. Iedereen is van harte welkom.

De Kunstroute is te bezichtigen van 28 juni t/m 28 september. Routekaarten zijn verkrijgbaar bij het Beeldhouwcentrum Koudum. Voor meer informatie bel 0514 – 522676 of kijk op www.beeldhouwcentrumkoudum.nl.