In Geen categorie

Ook dit jaar kunt u tijdens de marktdagen weer kunst bezichtigen van kunstenaars en amateurkunstenaars in de Doopsgezinde Kerk, aan het einde van de Hoofdstraat.

Op 16 juli en 23 juli is er een expositie van onze dorpsgenoot Allert Lageweg.

Als kind maakte Allert al tekeningen uit de natuur van o.a. vogels. Toen hij 20 jaar was, volgde hij een schildercursus bij de heer Berkhout.

In 2011 pakte hij de draad weer op zodat hij nu een mooie collectie olieverfschilderijen en pentekeningen met krijt en kleurpotloden heeft. De portretten zijn z’n favorieten

Op 30 juli en 6 augustus kunt u genieten van de schilderkunst van de dames Tjitske de Vries, Marga Visser, Elly van der Weide en Gerda Zwaan.

Onder leiding van Tineke Limburg komen ze in de wintermaanden wekelijks bij elkaar. Op deze manier blijven ze als amateurschilderessen steeds bezig met hun werk, stimuleren ze elkaar en brengen nieuwe ideeën aan elkaar over.

Op 30 juli komt, evenals voorgaande jaren, de werkgroep Historisch Koudum.

Zij zullen een doorlopende presentatie geven van de onthulling van het oorlogsmonument op 2 juli 2012. Dit alles ter nagedachtenis van het neergestorte vliegtuig 70 jaar geleden.

U ziet, er is weer een zeer gevarieerd aanbod van exposities voor u samengesteld. Geniet van deze kunstwerken onder het genot van een kopje koffie met cake. Uiteraard zullen de verloting, de verkoopkraam met trommelkoek, wafels, zelfgemaakte jam en andere wisselende artikelen niet ontbreken.