In Geen categorie

Tijdens de zomermarkten is er weer kunst te bezichtigen in de Doopsgezinde kerk van kunstenaars en amateur kunstenaars.

Op 12 en 19 juli wordt het borduurwerk van mevrouw Lokke Bakker- Hoekstra geëxposeerd. De schoolplaten van Jetzes zijn met vele uren en liefde gemaakt.

26 juli en 2 augustus stelt-oud Koudumer mevrouw Alie van der Wal- Hoekstra haar collectie schilderijen beschikbaar. Deze dagen kunnen we genieten van haar bijzondere en verrassende schilderkunst.

Naast deze expositie zullen op 2 augustus de leden van de werkgroep historisch Koudum als aanvulling in de kerk aanwezig zijn met foto’s en andere waardevolle documenten.

Op 9 en 16 augustus expositie van fotografische portretten door Gerrit de Jong van Studio Graps. Een voorliefde voor apart en anders wat hij dagelijks gebruikt in zijn werk als grafisch vormgever, dat is iets wat ook terugkeert in de portretten bij deze expositie. Altijd op zoek naar perfectie (of inperfectie). Veelal gebruik makend van subtiel kleurgebruik probeert hij mensen te portretteren op een andere manier dan wat ze normaliter gewend zijn.

Weer een zeer gevarieerd aanbod van exposities deze marktdagen. Ondanks dat de markt niet tot aan onze kerk loopt, laat u niet weerhouden om de Doopsgezinde kerk aan het eind van de Hoofdstraat dit jaar te bezoeken, want het is het meer dan de moeite waard.