In Geen categorie

Tevens schilderen voor het goede doel op 2e Pinksterdag

Na de succesvolle expositie in het voorjaar van 2016 in het Gemeentehuis te Koudum is Frieslands bekendste kippenschilder Loek Ouwendijk uitgenodigd de schilderijen van zijn haantjes te exposeren in het Nederlands Pluimveemuseum te Barneveld. Er hangen in de grote ontvangstruimte van het museum ca. 50 schilderijen van zijn hand.

"Het is een hele eer mijn werk te mogen exposeren in dit unieke museum. De kippenschilderijen van oude meesters hebben plaatsgemaakt voor mijn kleurrijke haantjes die zich in Barneveld, het Europese centrum van Pluimvee, uitstekend thuis voelen. Het Nederlands Pluimveemuseum is een ideaal doel voor een dagje uit. Het is interessant en leerzaam, niet alleen voor de ouders maar zeker voor kinderen die er van alles mogen doen en aanraken, zelfs de pasgeboren kuikentjes", vertelt Loek.

MAANDAG 5 JUNI 2017, 2e PINKSTERDAG. SCHILDEREN VOOR HET GOEDE DOEL……

Pinkstermaandag 5 juni 2017 is Loek Ouwendijk de hele dag in het museum aanwezig. Hij schildert daar vier Hanenportretten op doeken van 50×50 cm die vanwege de tijd al in het atelier zijn voorbereid en ter plaatse worden afgewerkt. U kunt Loek daar vanaf 10.00 uur aan het werk zien en u kunt hem vragen stellen over zijn werk.

De vier doeken zullen in de veilingzaal van het museum worden geveild. De geplande tijd voor de veiling is 15.00 uur. De openingsprijs begint per doek bij € 50,- dus is dit de uitgelezen mogelijkheid om (misschien) voor een prikkie een origineel doek te verwerven.

Hopelijk levert het wel wat meer op (de normale verkoopwaarde is € 4000,-) want de totale opbrengst wordt door Loek geschonken aan Kinderhospice Binnenveld, een bij Barneveld gelegen logeerhuis voor ernstig zieke en terminale kinderen. Kortom, een mooi doel voor een leuk dagje uit. Loek hoopt dan ook 2e Pinksterdag veel dorps- en streekgenoten te mogen ontmoeten.

www.kinderhospicebinnenveld.nlwww.pluimveemuseum.nlwww.oudveluwsemarkt.nl/erfhuiswww.kippenkunst.nl