In Geen categorie

Wat doe je met een koffiezetapparaat dat het niet meer doet? Met een kruk waarvan een poot los zit? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Duurzaam Koudum organiseert op donderdag 12 september a.s. in samenwerking met kringloopwinkel Emmaus het allereerste Repair Café van Koudum.

De feestelijke opening wordt om 12:00 uur verricht door wethouder duurzaamheid Gea Akkerman van de gemeente Súdwest-Fryslân.

In Kringloopwinkel Emmaus, aan de Onderweg 6 in Koudum, draait het op 12 september allemaal om repareren. Tussen 11:00 uur en 15:00 uur staan diverse enthousiaste Koudumers klaar. Er zijn reparateurs voor elektrische apparaten, meubilair, speelgoed, kleding et cetera. Voor de meeste klussen draaien deze mensen hun hand niet om. Uiteraard is het niet de bedoeling te concurreren met professionele reparateurs. Ervaring landelijk leert dat de bezoekers van een Repair Café meestal kapotte spullen meteen weggooien, omdat ze geen professionele reparateur kunnen vinden of deze te duur vinden. In het Repair Café kunnen mensen zien dat er alternatieven zijn voor weggooien en leren hoe iets gerepareerd kan worden.
Gezelligheid staat voorop en de koffie staat klaar!
Stichting Repair Café
Het concept Repair Café is ontstaan in Amsterdam, waar de Stichting Repair Café (zie www.repaircafe.nl )sinds 2010 op regelmatige basis repareerbijeenkomsten organiseert. Sinds januari 2011 biedt de stichting daarnaast ondersteuning aan lokale groepen in heel Nederland die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het Repair Café in Koudum.
Duurzaam Koudum wil na 12 september op regelmatige basis een Repair Café in Koudum organiseren. In principe elke tweede dinsdag van de maand (2013: 8 oktober, 12 november, 10 december; 2014: 14 januari, 11 februari, 11 maart, 8 april, 13 mei en 10 juni). Nieuws over data en locatie van de komende edities volgt zo snel mogelijk!