In Geen categorie

Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus vindt het Dutch Open Pitch&Putt Golf plaats in Koudum (Friesland).

Aan dit evenement zal de gehele internationale top meedoen, waarbij 120 spelers deelnemen uit tien verschillende landen. Het Dutch Open is onderdeel van een reeks internationale Pitch&Putt Golftoernooien. Zo worden er onder andere ook wedstrijden in Ierland, Spanje, Italiƫ, Australiƫ, Chili en Noorwegen gespeeld.

Ierse roots

Dutch Open organisator Lammert Fopma: ‘Pitch en Putt is een snelgroeiende sport in Nederland, die zeventien jaar geleden is overgewaaid uit Ierland. In Ierland wordt Pitch&Putt ook wel a Poor Mans game genoemd.’ Fopma vervolgt: ‘In Koudum zijn binnen vijf jaar meer dan 150 leden verslingerd geraakt aan deze sport. Om deze sport te beoefenen heb je maar twee of drie clubs nodig. Het Dutch Open is een mooi moment om bestaande en nieuwe leden van de sport te laten genieten.

‘Het Dutch Open begint vrijdag 25 augustus met een Pro-Am toernooi. Vanaf zaterdag zal het hoofdtoernooi starten, met twee rondes op zaterdag en de finale ronde op zondag van 10.00 – 15.00 uur. Het gehele weekend is het Dutch Open gratis te bezoeken. bron: www.greenkeeper.nltekst: Nino Stuivenberg