In Geen categorie

Graag nodigen wij iedereen uit Koninginnedag te vieren in De Klink te Koudum. Wij beginnen om 10.00 uur met de kinderoptocht. De prachtig verklede kinderen en leuke creaties lopen onder muzikale begeleiding van "Nij Libben" vanaf De Klink door de Hoofdstraat richting De Finke. Bij De Finke speelt "Nij Libben" het Wilhelmus. Na De Finke lopen we terug naar De Klink waar de prijsuitreiking van de kinderoptocht zal zijn. Ondertussen staat de koffie met gebak voor u klaar. Vanaf 11.30 wordt in De Klink een gezellige "Oranje Matinee" georganiseerd met live muziek van het duo Weima & van der Werf.

Een nieuw onderdeel tijdens Koninginnedag is de uitreiking van "Beantsje fan it jier". We zijn heel benieuwd wie de opvolger wordt van Johannes Haanstra en zich een jaar lang "Beantsje fan it jier" mag noemen. Na afloop is er de mogelijk om gezamenlijk aan tafel te gaan voor een heerlijke maaltijd.

Vanaf 13.00 uur wordt een vrijmarkt gehouden op het plein voor De Swel. Iedereen kan de zolder nog even opruimen om op de vrijmarkt de spulletjes te verkopen. Voor de kinderen is er een groot springkussen en kan er over een prachtig parcours met de BMX gefietscrossed worden. De volwassenen gaan de strijd aan in een wedstrijd boomstamzagen en spijkerslaan: Wie is de sterkste Koudumer!

Met andere woorden; komt allen naar De Klink op Koninginnedag, dan maken we er weer een gezellig dag van!

Graag tot dan

De Oranjevereniging