In Geen categorie

Toen destijds binnen de digitale werkgroep achter Koudum.nl werd besloten om een nieuwspagina te openen, moest daar natuurlijk wel een pakkende koptitel voor worden bedacht. Omdat de medewerkers van Us Thús op dat moment in de veronderstelling verkeerden dat een innige samenwerking met Bulte Nijs zeer wel mogelijk was, begon die pagina met de aankondiging Bulte Nijs Online.

Tot die samenwerking is het echter nooit gekomen en wel om twee voor de hand liggende redenen. Allereerst is het zo dat nieuws in welke vorm dan ook op de website per dag, zelfs per uur kan worden geplaatst en Bulte Nijs dus eigenlijk altijd achter de feiten aan zou lopen en de tweede reden is dat de papieren dorpskrant slechts eenmaal per maand uitkomt en bovendien nog eens een iedere maand terugkerende hinderlijke belemmering kent, de deadline.

De afgelopen jaren ontstonden door die twee door elkaar gevlochten fenomenen, Bulte Nijs en Bulte Nijs Online, dan ook de nodige misverstanden en vragen. Wie is wie en wie doet wat, het bekende verhaal van de bomen en het bos.

Daarom is nu besloten om de voorpagina een andere titel te geven, Koudum Actueel en in de linker kolom een aanduiding te plaatsen met diezelfde titel waarmee u heel eenvoudig een formulier aantreft waar u voor de website interessante berichten kwijt kunt. Een verslagje van een evenement, de aankondiging van een popavond, uw wanhopige kreet om uw kwijtgeraakte (…) fiets terug te vinden et cetera.

En daarnaast blijft er natuurlijk nog genoeg kopij over voor Bulte Nijs. Het redactieadres daarvan vindt u in de colofon. Kortom, Koudum heeft genoeg media om op de hoogte te blijven. Maar mocht u daar niet genoeg aan hebben, dan kunt u natuurlijk altijd nog een gezellig kletspraatje beginnen met de buurvrouw.