In Geen categorie

Mogelijk hebt u al gelezen dat de oproep van de NOS een kunstuiting te maken ter gelegenheid van de 75e verjaardag van Koningin Beatrix ruim 2000 inzendingen heeft opgeleverd.

Een vakkundige jury, bestaande uit NOS-presentatrice Sacha de Boer, ontwerper Jan des Bouvrie en Marieke Spliethoff, conservator van Paleis Het Loo, heeft uiteindelijk 68 kunstwerken aangewezen voor de expositie “Beeld van Beatrix” die tot en met 20 mei te bezichtigen zal zijn in het paleis aan de rand van Apeldoorn.

Wat u echter misschien ontgaan is, is dat er ook een duidelijk Koudumer tintje aan deze expositie zit. Een van de geselecteerde werken is namelijk een schilderij van Klaas Lageweg, Koudumer van origine en een beeld van Jan Bouwsema, student beeldhouwopleiding aan het Beeldhouwcentrum van Herma Bovenkerk.

En wie kan dat nu navertellen? Dat je zomaar mag exposeren tussen mondiale grootheden als Andy Warhol en Marte Röling.

Hierboven ziet u de bijdragen van Klaas en Jan, maar beter is het natuurlijk om ze, samen met alle andere inzendingen, in het echt te gaan bekijken, op ware grootte. Dat kan van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.