In Geen categorie

Zaterdag 12 september bruist het in Koudum. In het kader van het UIT Festival SudWest is er muziek op het Centrium van Laaghangend Fruit, Franzen en Friends en Jenny Semplonius. En er is een kunstroute langs Beeldhouwcentrum Koudum, Galerie Lytse Skientme en Galerie de 13 Manen. Voor de kinderen (maar ook leuk voor volwassen) geeft Lejo, de handjes met houten oogjes, drie voorstellingen.

In samenwerking met het Cultuurplein Súdwest-Fryslân die het UIT Festival vanuit Sneek coördineert, heeft de Centrium Commissie een heuse Festivalkrant voor Koudum samengesteld. Daar staan alle optredens met de precieze tijden keurig op een rijtje.

Kinderroute

Kinderen kunnen deze dag de Kinderroute lopen. Als zij een voorstelling van Lejo bezoeken krijgen ze een vinkje op de Kinderroutekaart. Ook een vinkje is er te krijgen als zij bij Beeldhouwcentrum Koudum een opdracht doen. Datzelfde geldt voor een bezoek met opdrachten bij Galerie Lytse Skientme. Met de volle kaart kunnen de kinderen naar de Cafetaria De King en krijgen ze een kinderijsje.

En over bruisen gesproken: het is zaterdag 12 september behalve UIT Festival ook Open Monumentendag en daarom zal molen De Vlijt in Koudum ook draaien en malen. Ook vindt er tussen 10.00 en 17.00 uur meelverkoop plaats in samenwerking met Mole ‘t Lam uit Woudsend.