In Geen categorie

Tijdens de Kinderboekenweek (30 september – 10 oktober) organiseert de Bibliotheek van Koudum verschillende activiteiten voor kinderen. Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘geschiedenis’. Onder het motto ‘En toen?’ kunnen kinderen terug in de tijd met een workshop, een voorstelling en een zelf samengestelde fototentoonstelling.

In de Bibliotheken van Bolsward, Koudum, Makkum, Wommels en Workum wordt Het Zwaard van Grutte Pier georganiseerd. Op 30 september maken kinderen van 4 tot 6 jaar zelf het zwaard van deze grote Friese held. Meer informatie staat bij dit evenement in onze agenda.

Op 7 oktober is in de Bibliotheek Koudum de poppenkastvoorstelling Pittige Tijden. Daarin krijgen de kinderen een kijk op het leven van een moeder in 1919 via hilarische scenes uit een pittig leven. Meer informatie staat bij dit evenement in onze agenda.

Gedurende de Kinderboekenweek kunnen kinderen zelf meewerken aan een fototentoonstelling. Kinderen mogen een oud voorwerp meenemen naar de bibliotheek en gaan daarmee op de foto. De foto’s krijgen een exclusieve plek in de tentoonstelling die iedere bezoeker van de bibliotheek kan bekijken. In de bibliotheek van Koudum kunnen kinderen voor het maken van deze foto zonder afspraak langsgaan bij de bibliotheek tijdens de gewone openingstijden.

Ook kunnen kinderen terug in de tijd met het doe-boekje ‘Tijdreizen’ en een stickerspeurtocht. Het boekje is een soort ‘vakantie-doe-boek’ met opdrachten, puzzels en spellen. Alles rondom de allerbeste kinderboeken over het thema geschiedenis. Kinderen kunnen dit doe-boekje ophalen in de bieb van Koudum. Hierin kunnen ze aan de slag met een opdrachtvel met wel/niet waar-vragen rondom leuke weetjes over techniek door de eeuwen heen naar aanleiding van het boek ‘Hadden de Grieken al raketten’ van Govert Schilling.

Alle activiteiten rondom de Kinderboekenweek zijn gratis, maar aanmelden voor Het zwaard van Grutte Pier of de poppenkastvoorstelling is wel verplicht.