In Geen categorie

Huisartsenpraktijk Koudum/Wijckel geeft deze dagen op Facebook regelmatig een kijkje in de werkzaamheden van de praktijk die nu anders zijn dan normaal.  Dit is een Kijkindepraktijk of eigenlijk ‘Kijkbuitendepraktijk van diëtist Annieke Boersma.

Een dag uit het leven van de diëtist in het coronatijdperk

Tja, en dan ziet het leven er voor ons allemaal heel anders uit. Begrijpelijk en nodig, echter toch anders. Vanaf maandag werk ik vanuit huis. De huisartsenpraktijken waar ik werk, hebben ook hun maatregelen genomen en is het niet handig dat andere paramedici in huis komen.

Dus zondag alle cliënten van mijn spreekuur op maandag en dinsdag bericht gedaan. Gelukkig hebben we telefoon, skype en video bellen. Mijn spreekuur van maandag bestond uit vijftien cliënten, waarvan vijf graag een telefonische afspraak willen en de andere willen graag na 6 april of nader order gebeld worden voor een nieuwe afspraak. Dus ik sla aan het bellen maandag. Een hele andere gewaarwording, een nieuwe cliënt, die mij niet ziet en ik haar/hem niet en toch hebben we een mooi gesprek en kan ik de nodige adviezen geven. Hierbij heb ik bedacht daarna de adviezen ook nog te mailen met de informatie die van belang is. Op het spreekuur geef ik namelijk altijd een brochure mee, waarin ik de adviezen schrijf. Mooi ook om te horen hoe cliënten het waarderen dat je toch belt en er is veel begrip vanuit de cliënten. Dat geeft in deze aparte tijd toch een fijn gevoel.

Verder heb ik deze week ook een nieuwe taak, ‘juf’. Mijn zoon van elf jaar heeft een huiswerkpakket gekregen met elke dag een taak, dus probeer ik hem, tussen het bellen door, ook te stimuleren en dat gaat met vallen en opstaan. Zo maakt hij spelling door middel van een woordzoeker. Ik zie al verschillende werkwoorden staan in de zoeker en dan opeens: ‘mem, je mag niets voorzeggen’. Oh nee, natuurlijk niet. Zelf doen.

Tussen onze taken door, gaan we ook lekker naar buiten, we maken een wandeling en praten over van alles en nog wat, maar toch ook veel over het virus. We proberen ons ritme aan te houden van ontbijt, lunch en warme maaltijd. Fruit tussendoor en goed water drinken.

Mijn werktelefoon is opvallend stil. Mijn mail bevat veel afzeggingen van vergaderingen, bijeenkomsten en bijscholingen. Verder vind ik het sowieso stil…….. want ik heb geen overlegje met de praktijkondersteuner tussen onze spreekuren door, ik tref niemand bij het koffiezetapparaat/in de kantine, ik heb geen leuke les voor de kinderen met Sportief op Gewicht………..Heel apart! En toch maken we er het beste van, net als iedereen.