In Geen categorie

Vanmorgen plaatste de Leeuwarder Courant op haar website een artikel over kapsalon Bonbini uit Koudum met een nogal uitvoerige kop: ‘Kapsalon Bonbini in Koudum ging zaterdagochtend om 05.00 uur open. Willen Friezen wel zo vroeg al geknipt worden?’ Die vraag werd in het artikel meteen met ‘ja’ beantwoord, want de kapsalon is de hele dag – dus van vijf uur ‘s ochtends tot vijf uur ‘s middags – volgeboekt. Ook ‘Hart van Nederland’ besteedde aandacht aan de vooruitziende blik van deze Koudumer kapsalon nu het wel eens de laatste dag zou kunnen zijn dat de kapsalon dit jaar open is.

Eigenares Yvonne Bouma van Bonbini stond vanmorgen, samen met haar personeelsleden Clara Dijkstra en Marijke van der Ven om vijf uur klaar om de eerste klanten te knippen en van een ontbijtje te voorzien. Marijke zou alleen ‘s ochtends werken, maar blijft vanwege de drukte de hele dag. Verslaggeefster Maria Del Grosso van de Leeuwarder Courant moest vanochtend ook vroeg uit bed om op het vroege tijdstip voor kapsalon Bonbini te staan. Uit de mond van Yvonne Bouma noteerde ze onder andere dat de kapsters veel zin in de dag hadden: “Wy meitsje der in leuke dei fan. Hjir krije wy enerzjy fan.”

Het gesprek komt ook op de dreigende lockdown. Yvonne noemt dat een domper, maar: ,,Je kinne der wol wekker fan lizze, mar hast der dochs gjin ynfloed op.’’ Verderop in het artikel worden ook de eerste klanten geïnterviewd, hoewel de eerste klant voor een permanentje zich verslapen had.

Kijk hier naar het fragment bij Hart van Nederland.

Foto boven uit Hart van Nederland