In Geen categorie

Dat was de aankondiging van de estafette die zaterdagmiddag 13 februari om 14.00 uur zou worden verreden in het Morraplan. Vrijdagmorgen werd, na een grondige ijsdiktecontrole door de IJsvereniging, een parcours uitgezet op de ijsvloer in het Morraplan. Dit was tevens de aanleiding om een estafette te organiseren voor jongens/meisjes boven de 13 jaar en dames/heren ouder dan 17 jaar.

Zaterdagmiddag was het dan ook een schitterend gezicht om jong en oud over de baan te zien zwieren, er een koek&zopie tent stond en ook nog op verschillende hoeken muziek uit luidsprekers klonk, zodat het winterplaatje compleet was.

Een uur later dan gepland klonk zaterdagmiddag het eerste startsein uit de mond van starter Haye Hoekema. De teams, gevormd door een dame en een heer, aangevuld met een jeugdige rijder/rijdster, reden voor wat ze waard waren. Dit zorgde er enkele keren voor dat er wel 3-4 keer moest worden gereden voor er een definitieve winnaar was, wat des te spannender voor het publiek was. Om 17.00 uur was de uitslag bekend en konden 3 teams de prijzen in ontvangst nemen. Al met al was het een “bjusterbaarlike dei” in het Morraplan oftewel “Svenmorra” zoals een buurtbewoner fijntjes opmerkte.

1e plaats team 7 Bauke v.d. Goot

Christine Verkaik

Jelle v.d. Veen

2e plaats team 5 Riemer Bootsma

Trijntje de Boer

Age Bokma

3e plaats team 2 Hendrik de Vries

Sippie de Vries

Jesper de Vries