In Geen categorie

Groep 7 van it Grovestinshôf moest de laatste weken heel goed oefenen, want we deden mee aan het Fryske Sjongfestival. Deze wedstrijd heeft onze school twee jaar geleden gewonnen.

We moesten eerst twee nummers opsturen. Bij ons waren dat de nummers Tolve Keamers en Fandaal. Wij kregen het liedje Tolve Keamers. Daar waren we heel blij om want die vonden we het leukste.

Op donderdag 13 maart moesten we optreden in it Dielhus in Wommels. Die ochtend gingen we eerst voor alle ouders en kinderen van de school optreden. Die vonden het ook heel leuk. In Wommels waren nog acht scholen die meededen. Er gingen drie van de negen scholen door naar de finale in Drachten in de Lawei. De finale is op vrijdag 11 april. Het was echt heel spannend. Bij de uitreiking waren er al twee scholen opgenoemd, toen gaven we de moed al een beetje op. Maar toen hoorden we “ it Grove”… en we waren helemaal door het dolle heen en onze naam was nog niet eens helemaal uitgesproken.

Als je niet doorging had je altijd nog een klein kansje want via de radio wordt nog een school uitgekozen, zodat er in totaal tien scholen in de finale staan. Maandag hoorden we dat ook de Welle door is. Dus twee scholen uit Koudum!

We zijn echt heel blij en we moeten weer goed oefenen.

Groetjes Marte en Manja en natuurlijk de rest van groep 7.