In Geen categorie

In het meinummer van Groot Bolsward-IJsselmeerkust staat een paginagroot interview met Koudumer Mark Boxum. Boxum begon zo’n vijftig jaar geleden als tiener bij wapenhandelaar Wever in Leeuwarden.

Later begon hij voor zichzelf. Dat was hard werken, op een gegeven moment té hard en hij belandde zelfs in het ziekenhuis. Het bedrijf dat hij toen had, doekte hij op en hij begon in een schuur bij zijn huis aan de Nieuweweg in Koudum een kleine zaak. Al snel stond hij in het binnen- en buitenland bekend als een ingenieuze wapenhersteller voor wie geen reparatie of aanpassing te ingewikkeld was.

In het stuk in Groot Bolsward-IJsselmeerkust staan bekende, smeuïge verhalen die zo’n vijf jaar geleden ook al in De Telegraaf stonden, maar het biedt ook een mooi overzicht van de geschiedenis van deze markante Koudumse wapenexpert.

Groot-Bolsward IJsselmeerkust is een maandelijks verschijnende krant (sinds februari 2019) die in het gebied tussen Bolsward, Makkum, Stavoren en Koudum verspreid wordt. De krant wordt één van de eerste dagen van de nieuwe maand gratis huis aan huis verspreid, maar kent hier en daar (in Koudum bijvoorbeeld) wat bezorgproblemen. Het meinummer met het interview met Mark Boxum is hier digitaal te lezen.