In Geen categorie

Het aquaduct Galamadammen te Koudum is op zaterdag 2 juni geopend voor publiek tijdens de Dag van de Bouw, een initiatief van branchevereniging Bouwend Nederland en de 5000 bij haar aangesloten bouw- en infrabedrijven. Het is voor de inwoners uit Koudum en omgeving een bijzondere kans om het Friese project van dichtbij te bekijken. Met name jongeren die nog een keuze voor hun toekomstige werkomgeving moeten maken, zijn van harte welkom. De bouwlocatie is te bezichtigen van 10:00 uur tot 16:00 uur. Het aquaduct Galamadammen is één van de ruim 200 locaties in Nederland die in het kader van de Dag van de Bouw zijn opengesteld.

De inwoners van Koudum en omgeving zijn zaterdag 2 juni van harte welkom om met het hele gezin een kijkje te nemen achter de schermen. De medewerkers van de provincie Fryslân en Haverkort Voormolen staan klaar om het project toe te lichten in het informatiecentrum en middels rondleidingen op de bouwlocatie zelf.

De bouw van het aquaduct Galamadammen te Koudum is 1 van de 5 aquaducten die in het zuidwesten van de provincie Fryslân gerealiseerd wordt in het kader van het Friese Merenproject. Naast verbetering van de verkeersveiligheid en betere doorstroom van het autoverkeer zijn deze aquaducten vooral bedoeld om de watersportrecreatie in Friesland een impuls te geven.

Het aquaduct Galamadammen biedt ruimte aan een tweetal rijbanen en een fiets-/voetpad. Boven de noordwestelijke oprit bevindt zich een voetgangersbrug, die voetgangers de mogelijkheid biedt om vanuit het naastliggende hotel de provinciale weg over te steken richting jachthaven. Langs de zuidelijke oever van het Johan Frisokanaal komt een ecozone, waarlangs de fauna gelegenheid krijgt de provinciale weg over te steken.