In Geen categorie
sterrenbeeld Steenbok

sterrenbeeld Steenbok

Vrijdag 7 november heeft de auteur Henriëtte Hemmink uit Koudum haar nieuwste boek gepresenteerd: Het geheim der eersten’. In deze fact-thriller wordt een bijzondere archeologische ontdekking onthuld die begint in Hindeloopen, maar verder gaat in een groot deel van Friesland.

De ontdekker ( Dr. Emiel Amsterdam uit Hindeloopen) heeft Henriette Hemmink een jaar geleden benaderd met het verzoek of zij zijn ontdekking wilde verwerken en onthullen in een door haar te schrijven boek. Het lukte Henriëtte Hemmink om de ontdekking in een vlot en vooral spannend geschreven verhaal te verwerken. De ontdekking in het verhaal begint wanneer de hoofdpersoon na het nodige speurwerk de werkelijke betekenis ontdekt van drie oude symbolen op de kerk van Hindeloopen.

De betekenis van de symbolen zijn de aanvullende bewijzen op zijn theorie dat de locaties van een aantal terpen zijn bepaald aan de hand van sterrenbeelden (zie afbeelding). Het verhaal en de ontdekking vormen samen een spannende zoektocht door het Friese landschap.

Over een documentaire / speelfilm zijn al gesprekken gaande!

Flaptekst ‘Het geheim der eersten’

Wat hebben Stonehenge in Engeland, de piramides van Gizeh in Egypte, Gamla Uppsala in Zweden en de Friese terpen gemeen? Wat is de relatie tussen het Jezusverhaal, de zwartepieten-discussie en de Noorse en Griekse mythologie?

Thomas van Dam, wetenschapper, ontdekt bij toeval de ware betekenis van de symbolen op de eeuwenoude kerk van Hindeloopen. Het is het begin van een spannende en fascinerende zoektocht naar een meer dan 2.000 jaar oud geheim dat verspreid ligt over het Friese landschap.

‘Het geheim der eersten’ is meer dan een zoektocht naar een archeologisch geheim. Het is ook een meeslepend verhaal over macht en manipulatie binnen het huwelijk, tussen collega’s en binnen de Katholieke Kerk, tot in het Vaticaan. De zoektocht laat zelfs het koningshuis niet onberoerd…

Toeval bestaat niet in dit meesterlijk geschreven verhaal. De ultieme fact-thriller!