In Geen categorie

U weet waarschijnlijk wel dat de Koudumers om útens voor hun jaarlijkse reünie op zaterdag 15 september aanstaande weer verzamelen in De Klink. Bakkie doen, zoals dat tegenwoordig heet, even bijkletsen en ….wandelen door het dorp onder leiding van goed ingevoerde gidsen. Maar wat als het weer dat niet toelaat? Geen probleem. Iemand bedacht dat je zo’n wandeling ook op video zou kunnen vastleggen om een en ander vervolgens op een DVD te zetten. Daarna zou die DVD dan vertoond worden aan de reünisten, zodat ze met een kop koffie of iets anders onder het beschermende dak van De Klink hun op sommige plaatsen toch wat veranderde dorp nog eens zouden kunnen bekijken. De wandeling is inmiddels gemaakt met een cameraploeg van RTN, presentatrice Wieke Leenstra en de oud-Koudumers Doede en Ulfert Hoekema en daarna is alle materiaal gemonteerd tot een zeer aantrekkelijke film. Er wordt – letterlijk – stilgestaan bij allerlei markante plekken en er wordt uitleg gegeven over de geschiedenis van die plekken. Er is te zien hoe Koudum, nog vóór de drastische herinrichting, er op dit moment uitziet om vervolgens vast te stellen dat we met zijn allen toch wel in een heel bijzonder, warm dorp wonen. Maar mocht, wat wij iedereen van harte toewensen, die kuiertocht wel gewoon doorgaan, dan is het natuurlijk prachtig om een en ander nog eens te beleven. Gewoon thuis, in de luie stoel, met een glaasje erbij. Een soort fotoalbum, maar dan met bewegende beelden. En niet alleen voor Koudumers om útens. Ook voor u. Dat kan. Want mocht er voldoende belangstelling zijn, dan zijn ze bij RTN graag bereid om die DVD te kopiëren. Vanaf woensdag 12 september liggen intekenformulieren klaar bij boekhandel Muizelaar en op de dag van de reunie voor Koudumers om utens ook in De Klink. En de kosten? Die vallen mee, slechts € 13,-, maar ze moeten wel ter plekke worden betaald, waarna de DVD u zal worden nagezonden.

En nu we toch bezig zijn met het DVD-verhaal, meteen maar even het volgende.

Vanuit de werkgroep die zich bezighoudt met de organisatie van de Night of the Beantsjes is een initiatief naar voren gebracht om die avond op te nemen en ook over te zetten naar DVD.

Want je zult als trotse ouder maar ziek zijn op die avond, dan kun je het optreden van je muzikale kind wel vergeten. Of je hebt je er als hoogbejaarde bij neergelegd dat zo’n avond weliswaar een boel herrie teweegbrengt, maar dat je die pake- of beppesizzer toch wilt zien optreden. Alleen, je hebt een lekke band aan je rollator, dus dat wordt helemaal niks. Of je bent wel fan van een van de optredende artiesten, maar je hebt besloten dat je de Night of the Beantsjes een ietsje gepassioneerder wilt beleven en die tijdspanne doorbrengt in bed, maar niet in je eigen. Dan biedt de DVD uitkomst. Ook hier geldt dat u zich kunt inschrijven, maar dat kan alleen op de zaterdagavond in De Klink. Zelfde procedure, inschrijven en betalen (ook € 13,-), toezending volgt enige tijd later.