In Geen categorie

In het meinummer van Bulte Nijs hebt u de oproep al kunnen lezen: er moet gepoetst, gelapt, gedweild en geharkt worden, want de internationale jury is onderweg! Sinds enkele dagen weten we exact wanneer het driekoppig gezelschap zich in Koudum zal melden, namelijk op vrijdag 19 mei.

Er zal ze een uitgebreid programma worden aangeboden, beginnend in de Klink en eindigend in Hotel/restaurant GalamaDammen. Maar een van de belangrijkste onderdelen van de dag zal zijn een rondrit door het dorp. Dus denkt u nou niet “Ik veeg mijn straatje wel schoon als het mij uitkomt”, want u zou het toch niet op uw geweten willen hebben dat we die Europese prijs niet gaan winnen? Daarom even de straten die door het gezelschap aangedaan zullen worden. Daar gaan we in een volstrekt willekeurige volgorde: Hoofdstraat, Verlengde Hoofdstraat, Singel, Frieslandplein, Zwarteweg, Spoarleane, Wjukslach, Doerebout, Onderweg, Beukenlaan, Hoogstraat, Dammenseweg, G. Ypmastraat en Tjalke van der Walstraat.

Okay, vrijdag 19 mei komen ze dus en dan gaan ze met een zak vol bevindingen weer terug om rapport uit te kunnen brengen. Maar dat doen die andere juryleden, die door heel Europa zwerven, ook. Want de concurrentie is zwaar met in totaal 11 landen en maar liefst 30 dorpen die meedingen.

In juli zal in M√ľnchen de beslissing vallen, maar die zal niet eerder worden bekendgemaakt dan op 22 en 23 september.

Maar kansloos zijn we niet en daarom moet het credo voor de komende weken luiden “Koudum schoon!”