In Geen categorie

Koudumers kunnen zich vanaf maandag 17 januari op corona laten testen in Sondel. De GGD Fryslân neemt vanaf die datum een nieuwe corona-testlocatie in gebruik. De locatie bevindt zich in het oude schoolgebouw aan de Jacobus Boomsmastraat 23. Het is de achtste testlocatie van de GGD in Fryslân. Tot nu toe is de dichtstbijzijnde testlocatie voor Koudumers in IJlst.

Naast Sondel heeft GGD Fryslân testlocaties in Leeuwarden, Drachten, IJlst, Kollum, Heerenveen, Oosterwolde en Dokkum. De testlocatie krijgt vier teststraten. In totaal kunnen maximaal 480 mensen per dag worden getest. De testlocatie in Sondel is alleen geopend op afspraak (via coronatest.nl, 0800-1202 of voor zorg- en onderwijsmedewerkers 0800-8101). Hoe lang de testlocatie nodig is, hangt af van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. 

Iedereen met klachten kan zich laten testen op het coronavirus, al moet er voor de test in Sondel wel eerst een afspraak gemaakt worden. Coronagerelateerde klachten zijn verkoudheid, koorts of plotseling verlies van reuk of smaak. Ook na contact met iemand die corona heeft of na een positieve zelftest is het nodig om een officiële test te doen bij de GGD.