In Geen categorie

De tweede muziekinloopmiddag van dit jaar in Kunstcafé BeiMei stond vooral in het teken van zingen. Voor de start – 15:00 – was er al een heerlijke muzikale sfeer omdat Local Vocal, een popkoor met zo’n 25 zangeressen en zangers uit Sneek onder leiding van Jannie Brandsma, zich in de galerie van het Beeldhouwcentrum had ingezongen.

Het koor had onder andere California Dreamin’ ingestudeerd maar miste nog iemand die de fluitsolo kon spelen. Geen probleem, want er was ook een fluitiste aanwezig en zij vulde dit mooi aan. Het koor kwam die middag met drie blokjes. En de vier mannen van Local Vocal zongen ‘Only you’ als kwartet. Jelle van der Meulen, de helft van het duo ‘Hoed en de rand’ die er ook de eerste muziekinloopmiddag bij was, verraste de aanwezigen weer met een paar gedichten op muziek; met een enkele grappige meezinger er tussen.

Dat alles stimuleerde een aantal andere mensen om ook een zang-solo weg te geven. Tijdens de maaltijd ging het zingen op de achtergrond gewoon door. Daarbij bleef de klaargezette gitaar ook niet onberoerd. De volgende muziekinloopmiddagen zijn op 12 maart en 9 april.