In Geen categorie

Eind augustus worden de eerste opnames voor de trailer van de succesvolle thriller ‘Het geheim der eersten’ in zuidwest Friesland gemaakt. Het boek waarin een echte ontdekking wordt onthuld, werd in 2014 door Henriette Hemmink geschreven. Voor haar was ‘Het geheim der eersten’ een bijzonder project. ‘Omdat het over sterrenbeelden gaat die gerelateerd worden aan oude Friese terpen. Er blijkt een connectie te bestaan met Stonehenge en de piramides van Gizeh. En, dat in Friesland. Ik ben Friesland met hele andere ogen gaan bekijken. En, ik niet alleen,’ lacht Hemmink. ‘Er komen veel bijzondere reacties en ontmoetingen. Dat heeft mij geinspireerd om deel 2 De ontmaskering te schrijven. De basisversie van deel 2 is deze week afgerond en ligt al bij de uitgever. Voor deel 3 doe ik inmiddels research.’

De auteur wordt door de twee filmmakers. Janjens Molenaar en Jan Rutger Achterberg van Topovisual, nauw betrokken bij het project. Het filmverhaal is aangepast en heeft nog meer spannende elementen gekregen.

De opnames voor de trailer, waarmee fondsen verwerft worden, zodat de speelfilm in 2016 gemaakt kan worden, zijn in september afgerond.

Een groot deel voor de trailer wordt gefilmd in het zuidwesten van Friesland; Mirns, Bolsward, Koudum en Workum.