In Geen categorie

Nog een paar dagen en dan barst de 56e editie van de Koudumse feestweek los. De buurtverenigingen zijn al druk bezig om hun straten te versieren en de commissie die deze editie van de Feestweek Koudumverzorgt, heeft er alles aan gedaan om de week optimaal voor te bereiden. De meeste Koudummers hebben de feestkrant in de bus gekregen en daarin staat het volledige programma.

De feestweekcommissie 2019

Op zaterdag 7 september zullen de Koudumer Hofkesjongers om 12:00 uur bij de Finke feestelijk van start gaan waarna dit Koudumse dweilorkest naar het Centrium zal lopen. Vervolgens is daar om 13.00 uur de officiële opening van de Feestweek 2019. Vanaf 13.15 uur kunnen de kinderen de feestweek springend en swingend openen. Er zijn diverse springkussens en op het
podium zal een DJ de swingende muziek verzorgen. Voor de kinderen en ouders staat er ook een hapje en een drankje klaar.

Bij het Centrium kunnen de kinderen zich ook inschrijven voor de Obstacle Kids Run. Die vindt om 15.00 uur plaats in het Oldeferd Ontmoetingspark. Er is een parcours voor kinderen van 6 tot 9 jaar en een parcours voor de jeugd van 10 tot 14 jaar. Volgens de feestweekcommissie is het niet de bedoeling om hier met schone kleding vandaan te komen, want er zijn verschillende hindernissen waarbij de deelnemers door het water of modder heen moeten.

Zaterdagavond is De Klink omgetoverd in een dierentuin, want het thema van de beruchte Night Of The Beantsjes is Beestenboel. De leden van de feestweekcommissie hebben er wel wat moeite voor moeten doen om deze muzikale avond gevuld te krijgen, maar dat is ze gelukt. Samen met de NOTB-commissie zijn ze erin geslaagd om een spetterende lijst van nummers samen te stellen met een dier als bandnaam, in de tekst of naam van het nummer. Met muziek van Nederlandse bodem tot knallers van ver over de grens! De dresscode van dit jaar is uiteraard dieren.

Zondagmiddag is er bij de haven het Tobbedansen, met aansluitend een optreden van de partyband Sunshine uit Leek bij Eetcafé Spoorzicht. De rest van het programma staat uitgebreid in de Feestkrant en is ook terug te vinden in onze agenda. Nieuws over de 56e Feestweek Koudum is te volgen via de Facebookpagina van de Feestweek Koudum.