In Geen categorie

Koudum – Zaterdag 30 juni opent Anita Eisses in Beeldhouwcentrum Koudum de expositie van acht afgestudeerde kunstenaars om 15:30 uur. Johan Keus heeft speciaal voor deze opening een muziekstuk gecomponeerd. KunstRoute Koudum gaat van start evenals de expositie van het beeldhouwproject met kinderen. Alle kunstwerken zijn te bezichtigen tot en met 16 september.Openingsact met Johan Keus

Anita Eisses, één van de afgestudeerden en tevens exposant, opent de tentoonstelling.

Melanie Hafkamp vertelt over haar beeldhouwproject met de kinderen van OBS ‘de Welle’ in Koudum. Vervolgens openen Herma Bovenkerk en Anna Kikke KunstRoute Koudum.

Voorafgaand aan de opening speelt Johan Keus een zelf gecomponeerd muziekstuk, dat is gemaakt naar aanleiding van de ervaringen tijdens zijn opleiding aan het Beeldhouwcentrum. Johan Keus is o.a. bekend van "Bob Dylan yn it Frysk" met Ernst Langhout. Hij treedt op met Janny Brandsma, speelt in diverse bands waaronder Katterpillaar, De Gang van Sake en vele anderen. Op dit ogenblik is hij samen met Anneke Douma bezig aan het samenstellen van een nieuw programma: "Anneke sjongt de Blues".

Expositie beeldhouwopleiding

De kunstwerken op de expositie zijn een selectie uit al het werk dat in de tweejarige opleiding is gemaakt. De studenten hebben les gehad van verschillende docenten, elk met hun eigen specialisme. Het eindwerk van de exposanten is zeer uiteenlopend, van ingetogen tot monumentaal. Te zien zijn beelden, objecten, tekeningen en foto’s, die o.a. beweging, emotie, verstilling en ruimtelijkheid uitdrukken.

Het werk is te bezichtigen in de galerie van het Beeldhouwcentrum, in Kunstcafé BeiMei en op het dorpsplein.

KunstRoute Koudum dit jaar op een aantal locaties

De beelden op de kunstroute zijn gemaakt door cursisten van Beeldhouwcentrum Koudum. Dit jaar zijn de tentoongestelde werken bijeen gebracht op ruime locaties. De kunstwerken winnen door de grotere ruimte duidelijk aan zeggingskracht. De locaties bevinden zich dit jaar niet alleen in Koudum en bij Galamadammen, maar ook in Warns.

Kunstroute Koudum is langzamerhand een begrip in de zuidwesthoek van Friesland en steeds vaker ver daar buiten. Een bezoek aan de kunstroute, die duurt van 30 juni tot en met 16 september, is beslist de moeite waard. De gratis routebeschrijving ligt bij de balie van het beeldhouwcentrum, Hoofdstraat 4 in Koudum, bij de diverse VVV’s in Zuidwest Friesland, boekhandel Muizelaar en de Galamadammen.

Expositie beeldhouwproject met kinderen

Een donatie aan het Beeldhouwcentrum Koudum is gebruikt voor een beeldhouwproject met kinderen van groep 7 en 8 van basisschool ‘De Welle’ in Koudum. Melanie Hafkamp heeft dit project uitgewerkt en gedurende een aantal ochtenden begeleid. De kinderen mochten uit drie onderwerpen kiezen, nl: vriendschap, liefde en agressie. Het resultaat is heel verrassend. De beeldjes zijn opgenomen in de route van KunstRoute Koudum.