In Geen categorie

De afgelopen vier jaar stond er altijd wel een winkelpand in de Hoofdstraat leeg. Soms waren zelfs meerdere winkels in de winkelstraat van Koudum leeg en hingen er bordjes te huur of te koop op de ramen. Maar er is het afgelopen jaar veel gebeurd en als binnenkort de computerwinkel op nummer 22 zijn deur opent, staat er geen enkel winkelpand in de Hoofdstraat meer leeg.

Dat is een gunstige ontwikkeling voor Koudum. Het zag er even dreigend uit toen na het sluiten van het Chinese restaurant ook enkele grote winkels hun deuren dicht deden. Maar in plaats van het Chinese restaurant kreeg de Koudumse Hoofdstraat een praktijk voor mondhygiëne plus tandarts én lunchroom/restaurant Mobs! In het grote pand van Lian Mode kwam Corriente’s Kofjehúske en in het eveneens grote pand van de schoenenwinkel vestigde zich fietsenwinkel Van der Bij.

Onlangs werd het lege pand van de fietsenwinkel opgevuld door kringloopwinkel Eigenweiss en bleef alleen Hoofdstraat 22 leeg. Maar ook dat gaat veranderen. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het inrichten van de computerwinkel die daar binnenkort open gaat.

Een kleine kanttekening hierbij is wel dat het voormalige bankgebouw op de hoek van de Hoofdstraat en het Frieslandplein weliswaar niet leeg komt te staan, maar ook niet meer als winkel fungeert. Tot voor kort was hier Galerie Kunst en Beweging gevestigd, maar het pand gaat nu alleen dienst doen als woning.