In Geen categorie

Op vrijdag 9 december is in De Klink, te Koudum, de eerste sportverkiezing in de gemeente Súdwest Fryslân gehouden. Deze avond was gepresenteerd door het sportprogramma van SWFlokaal, namelijk SWFsport. De presentatie was in handen van één van de presentatoren van dit programma, Edwin Muis.

Tijdens deze feestelijke avond zijn diverse sporters in het zonnetje gezet, wegens hun uitmuntende prestaties dit kalenderjaar.

Een deskundige jury heeft zich recentelijk over de nominaties gebogen om vervolgens duidelijk te maken wie zich een jaar lang sportvrouw, sportman en sportploeg mag noemen.

Uiteindelijk viel de beslissing bij de dames op Fenna Zeinstra, wegens haar prestaties bij de dames van VC Sneek en het feit dat ze tot koningin op de frouljes pc is gekozen

Bij de mannen was de eer weggelegd voor Nyck de Vries, die wereldkampioen is geworden in de hoogste klasse bij het karten.

De Sneker Pan heeft zich tot sportploeg van het jaar laten kronen.

SWFsport laat bij dezen weten dat deze voorkiezing niet alleen een vervolg zal krijgen volgend jaar, maar dat het wat hen betreft uit gaat groeien tot een traditie.