In Geen categorie

De lente begint en de aanmeldingen voor de Gaasterland Wandeltocht stromen binnen, blijkbaar wil iedereen er op uit! Vorig jaar had de Gaasterland Wandeltocht haar grootste deelname ooit met 2.500 wandelaars. Het aantal voorinschrijvingen doet vermoeden dat ook dit jaar weer veel mensen gaan wandelen voor de ontspanning en het goede doel, de organisatie is er klaar voor. Marsleider Piet Zonderland: ‘Ook als je Gaasterland denkt te kennen zul je verbaasd zijn over de mooie routes. De tochten van 7 ½ , 15, 25 of 40 kilometer voeren langs glooiende landschappen, schitterende bossen en de mooie IJsselmeer kust’.

Op zondag 7 mei organiseert Lionsclub Balk ‘Tusken Mar en Klif’ voor de 14e keer de Gaasterland Wandeltocht. De Gaasterland Wandeltocht is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ware klassieker onder de wandeltochten in het Noorden van Nederland. Dit jaar is het thema van de wandeltocht: ‘Ontdek Gaasterland’. Langs de verschillende routes laten we je het unieke landschap zien en kom je langs diverse bijzonderheden die kenmerkend zijn voor Gaasterland. Daarnaast zijn er verrassende activiteiten, muziek en natuurlijk iets voor de lekkere trek.

De opbrengst van de wandeltocht gaat naar twee goede doelen: Starchildren (Nepal) en Stichting BMFM, daarmee heeft de wandeltocht een internationaal en een lokaal goed doel. De Stichting Starchildren geeft geïnfecteerde kinderen en aidswezen in Nepal de geborgenheid van een thuis, toegang tot gezondheidszorg en onderwijs en een kans op een beter leven. Het geld gaat rechtstreeks naar Nepal waar de (Nederlandse) leiding in betrouwbare handen is.

Stichting BMFM, Bevordering Mobiliteit Fysiekbeperkte Mensen gaat met de bijdrage een nieuwe boot aanschaven, ook geschikt voor rolstoelgebruikers. Daarmee kunnen vaartochten worden ondernomen door Gaasterland zoals over de mooie Luts.

aanmelden via gaasterlandwandeltocht.nl

Lionsclub Balk, ‘Tusken Mar en Klif’