In Geen categorie

Eelco Sijtsma uit Koudum heeft op de voorronde van de schrijfwedstrijd Write Now! Leeuwarden gewonnen. Dat is gisteren bekendgemaakt in Poppodium Romein in Leeuwarden. Sijtsma kreeg voor 250 euro aan boekenbonnen en heeft een plek veroverd in de landelijke finale op 20 juni in Watt in Rotterdam.

De tweede plaats ging naar Harm Hendrik ten Napel uit Joure. Als derde eindigde Jeptha de Visser uit Goutum. Zij kregen respectievelijk boekenbonnen ter waarde van 125 en 75 euro.

Write Now! is een jaarlijks door Passionate Bulkboek georganiseerde schrijfwedstrijd voor jongeren tussen de vijftien en 24 jaar in Nederland en Vlaanderen. Aan de finale gaan achttien voorrondes vooraf: vijftien in Nederland en drie in Vlaanderen. Dit jaar stuurden in totaal 1372 Nederlandse en Vlaamse jongeren werk in. In Fryslân waren 53 deelnemers. Zij stuurden vooral proza en poëzie in.

In totaal plaatsen zich 21 mensen voor de finale in Rotterdam. Iedere finalist moet een nieuw werk schrijven speciaal voor de eindstrijd. Die inzending wordt beoordeeld door een jury uit het gehele Nederlandse taalgebied. De winnaar van de finale krijgt een MacBook ter waarde van vijftienhonderd euro, een masterclass van Uitgeverij Augustus en optredens op de literaire festivals GDMW Festival in Rotterdam en Den Bosch en De Nachten in Antwerpen.