In Geen categorie
Drieluik
Recept van Kunstcafé Beimei.
Dit voorgerecht bestaat uit drie onderdelen.
-Eirol met makreelmousse & erwten-muntmousse
-Berenburger- boeren paté.
-Bladerdeeg pakketje met spinazie & geitenkaas.
EIROL
Nodig:
Komkommer
Honing dressing
Balsamico azijn
Eieren 4
Room
Doperwten (klein blikje)
Munt (het liefst verse)
Gefileerde makreel
Mayonaise
Tomatenpuree
Zout & peper
Wat te doen:
-Schaaf de komkommer met een mandoline (of kaasschaaf) in lange repen.
-Meng de honingdressing met een paar druppels balsamico azijn.
-Marineer de op maat gesneden plakken komkommer in deze dressing.
-Klop de eieren met de room, zout en peper luchtig en bak twee omeletten.
-Pureer de doperwten met de munt tot een mousse
-Pureer de makreel met de mayonaise de tomatenpuree en zou en peper.
-Beleg een omelet met een laagje erwtenmousse, leg daar een nieuwe omelet op en bestrijk deze met de makreelmousse.
-Rol de omeletrol strak op. [in folie] Laat opstijven in de koelkast.
-Leg de komkommen op een bord, snij twee rolletjes van de eier-rol af en plaats dit op de komkommer.
Eet smakelijk.
BERENBURGER- BOERENPATE
-Maak de boeren paté zo als U gewend bent te doen.
-Vervang de cognac echter door berenburg. Vermeerder de hoeveelheid drank met de helft.
[1 borrelglas wordt 1.5 borrelglas.]
-Voeg 100 gram verkruimelde ontbijtkoek aan het recept toe.
BLADERDEEG PAKKETJE MET SPINAZIE EN GEITENKAAS.
Nodig:
4 plakje roomboter bladerdeeg
Pond spinazie
Olijfolie
Oestersaus
Mespuntje sambal
100 gram
Geitenkaas
Ei
Sesamzaad
Honing
Wat de doen.
-Ontdooi de bladerdeeg en snij door de helft. Er ontstaan twee rechthoeken.
-Roerbak de spinazie in hete olie tot geslonken, voeg oestersaus en mespuntje sambal naar eigen smaak toe. Laat goed uitlekken in een vergiet. (Knijp het desnoods voorzichtig uit.)
-Snij de spinazie klein.
-Leg een plukje spinazie op het bladerdeeg en leg daar de geitenkaas op.
-Vouw het pakketje dicht en druk de randen goed aan.
-Bestrijk met losgeklopt ei.
-Bak de pakketjes (op bakpapier) in een oven van 180 graden ongeveer 20minuten. Tot licht bruin.
-Plaats de pakketjes op een bord en giet hier honing over bestrooi met sesamzaad.
Eet smakelijk