In Geen categorie

Ingrediënten

500 gram spinazie

1,25 liter water / bouillon

1 ui

2 teentjes knoflook

400 gram klein gesneden dobbelsteentjes spek

Stukje santen

oregano

boter

stokbroodje

Materialen: staafmixer , broodrooster.

Snipper de ui fijn, haal de schilletjes van de knoflook en fruit in boter tot ze een goudgele kleur hebben.

Maak de spinazie schoon door deze te wassen.

Voeg de uitgelekte spinaziebladeren toe en laat deze even meebakken op een hoger vuur.

Giet de het water erbij.

Voeg een blokje santen en een paar theelepeltjes oregano toe

Leg een deksel op de pan en laat het voor circa 10 tot 15 minuten koken.

Bak de spekjes uit tot ze krokant zijn

Zet de staafmixer in de spinazie en mix dit tot een gladde massa. Voeg daarna pas de uitgebakken spekblokjes toe. Proeven en bepalen of er nog een groetenbouillon blok moet worden toegevoegd. (Eventueel nog een scheutje room toevoegen)

Snij de stokbrood in gelijke plakjes. Rooster ze en bestrijk ze met knoflookolijfolie.